Als je werkt, heb je te maken met deadlines.

En zeker zo vlak voor of vlak na de vakantie, zijn ze voor je gevoel meer aanwezig dan in andere perioden van het jaar. Hoe zorg je er nu voor dat je je deadlines haalt, zonder dat ze je stress geven. Daar heb ik de volgende drie gouden tips voor.

Tip 1: Committeer je aan de deadline, als je hem afspreekt.

Heb je op het moment dat je de deadline afspreekt, al twijfels, dan is de kans groot dat deze deadline je stress geeft. Spreek dus altijd je twijfels uit en breek je opdracht in kleinere stukjes, met daarbij passende deadlines, die wel goed voelen.

Tip 2: Focus. Hier hoef ik niets aan toe te voegen 😉

Tip 3: Begin je werkdag met het project waar je een deadline voor hebt.

Stel het niet uit. Het is zo heerlijk als je in de ochtenduren al meters kunt maken met je project, zodat je de rest van de dag andere dingen kunt doen. Plan ook zoveel mogelijk afspraken in de middag en niet in de ochtend. Juist in de ochtend is het makkelijker om helder na te denken en verzet je veel meer werk in dezelfde tijd, als wanneer je dat in de middag zou doen.

Succes, laat je me weten wat voor jou werkt om je deadlines te halen?

Ik hoor het heel erg graag.
Humbly yours,

Sat Kirtan Kaur Khalsa