Nog even rennen, maar daarna is het tijd om stil te staan. Deze drie vragen helpen je bij het vieren van je successen en zorgen ervoor dat 2017 een heerlijk jaar voor je worden!

Zo bijna aan het einde van het jaar is het tijd om bewust stil te staan en terug te kijken naar de gebeurtenissen van ‘t afgelopen jaar. Om nog een keer van de hoogtepunten te genieten, nog een keer de successen te vieren. En ook om nog een keer stil te staan bij die dingen die niet goed gingen. Zodat je zeker weet dat je in 2017 niet in dezelfde valkuilen loopt….

Want een goed begin in het halve werk. Elke dag maak ik mijn tulband en als het begin van de tulband niet goed strak zit, dan zit de hele tulband niet lekker. Zo is het met alles. Als het begin goed is, dan heb je iets om op te bouwen. Dan is er een basis. Elke dag bouw je dan weer op vanuit die basis. Natuurlijk kun je elke dag opnieuw beginnen, want elke adem is een nieuw begin, maar het begin van een nieuw jaar, geeft je extra kracht.

Dus, leg die stevige basis voor 2017 en stel jezelf deze drie vragen: 

  1. Waar ga ik in 2017 mee stoppen?
  2. Waar ga ik in 2017 mee door?
  3. Waar ga ik in 2017 mee beginnen? 

Ik ga stoppen met…..

Schrijf hier alles op wat je energie kost, alles waarvan je intuïtief weet dat het niet goed voor je is, alles waar je geen zin meer in hebt.

Als ik naar mezelf kijk, dan ga ik stoppen met het stoppen van energie in dingen die niet stromen. Ik kan nogal eens over positief zijn, mijn levenspad en mijn gave zijn een drie, wat staat voor de ‘positive mind’, dus heel gek is het niet. Ik zie altijd licht aan het einde van de tunnel, ben super creatief en positief… Dat is heel fijn, maar het zorgt er soms ook voor dat ik luchtkastelen aan het bouwen ben in mijn hoofd. Wat ik mezelf gun is in 2017 dat ik op tijd mijn gedachten stop, zodat ik niet helemaal opgenomen wordt door deze luchtkastelen .

Ik ga volgend jaar door met…..

Schrijf hier alles waar je in heel blij van bent geworden dit jaar. De dingen die je energie geven, de dingen die stromen, die op je pad komen en waarvan jij voelt dat het belangrijk is voor jou om dat verder uit te bouwen.

Als ik opnieuw naar mezelf kijk, dan ga ik in 2017 verder met het verspreiden van het gedachtegoed van de business yoga. Ik hoop ook in 2017 mensen zoals jij en ik te inspireren en hen de kracht van yoga helpen te ontdekken. Ik ga door met het geven van de opleiding tot NineMinMax® Business Yoga Specialist, omdat het me zoveel voldoening geeft, om zo met een steeds groter groeiend team samen de business wereld bewuster te maken, zodat beslissingen vanuit het hart gemaakt worden.

Daarnaast ben ik superblij met een aantal seva (selfless service) initiatieven die ik onlangs gestart ben, die mijn leven verder verdiepen en verbinden, zoals de Guru’s Kids club, het leren spelen van shabads op mijn harmonium. Dat zijn dingen waar ik van voel dat ik daar niet alleen in 2017 verder mee wil gaan, maar ook de jaren daarna. Dat zijn echt dingen die bij Sat Kirtan passen en moeiteloos gaan.  

Ik ga volgend jaar beginnen met….

Schrijf hier alles wat je heel graag wilt gaan manifesteren in 2017. Waarvan je voelt dat het tijd wordt om te gaan doen. Dat kan een opleiding zijn waar je al lang aan wilt beginnen, maar waar je tot nu toe niet aan toe gekomen bent, of het schrijven van een blog of het leren van een nieuwe taal.

Ik ga in 2017 beginnen met de internationale promotie van mijn boek Bye Bye Stress in 9 Minutes or Less. Dus ik ga werken aan mijn zichtbaarheid, in mijn kracht staan en vooral veel doen, delen en ervaren.

Ik wil in 2017 het Gurmuki in zowel het schrift als het spreken leren. Ik heb daar dit jaar een begin in gemaakt en voor het eerst in jaren, kan ik letters herkennen en ziet het er niet alleen meer uit als een stel mooie tekens bij elkaar, waar ik helemaal niets van snapte…

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen van 2016 en je plannen voor 2017! Deel je ze met mij en de lezers op de site?

 

Dank je wel en alvast een hele fijne tijd gewenst!!

Sat Kirtan