Sat nam ji!

Hoe gaat het met je?

Ik zie zoveel mensen bijna in hun computerscherm kruipen, dat ik besloten heb om daar de komende weken bij stil te staan. Ik zie ze met een bolle rug en hun hoofd ver naar voren achter de computer zitten…

Ik heb al eerder artikelen over een goede werkhouding geschreven en ik zal er over blijven schrijven…

Waarom?

Omdat een goede werkhouding de eerste stap naar een gezond lichaam is en een rustige geest is.

En natuurlijk weet jij dat al lang… maar doe je het ook…. want weten is een ding, het toepassen, da’s hele andere koek…

Dus stop nu heel even en kijk hoe jij achter je laptop/computer zit of hoe jij dit berichtje op je mobieltje leest.

Stel jezelf de volgende vragen:

– Zit ik rechtop?
– Voel ik mijn zitbotjes op de stoel?
– Is mijn hoofd rechtop en doen mijn ogen het werk of breng ik mijn ogen naar de plek waar ik bezig ben?
– Is mijn nek ontspannen?
– Zijn mijn schouders ontspannen?
– Heb ik mijn beide voeten op de vloer?

Of, ben je net als je collega’s zo druk bezig met dat wat je aan het doen bent, waardoor je compleet vergeet om op je houding te letten…

Zonder oordeel, want ik herken het, maar laat dit een liefdevolle waarschuwing zijn. Want als jij tijdens je werk (dus gemiddeld 20, 30 of 40 of nog meer uur achter je computer zit, en je zit niet in de juiste houding, dan is het op zich niet zo gek dat je lichaam dat niet lekker vindt. En als je lichaam iets niet lekker vind, dan laat het je eerst op een zachte manier weten. Wellicht door een stijve rug, een stijve nek, spanning in je schouders. Maar als je daar niet naar luistert, dan gaat je lichaam op zoek naar andere manieren om duidelijk te maken, dat het deze houding, krom en in elkaar gedoken in je computerscherm, niet leuk vindt.

En dat is niet wat je wilt… 

Dus, wees verstandig, neem op tijd actie en word je bewust van je houding en leer een gezonde werkhouding aan. Doe je dit als team, dan kun je elkaar helpen door elkaar alert te houden, want een gezonde werkhouding aanleren, kost tijd.

Wil jij en je team bewust worden van je houding en werken aan een gezondere werkhouding, neem dan gerust contact met me op.

Mijn email is: satkirtanji@gmail.com, mijn whatsapp/telefoon is 06 44 55 89 81 of plan direct iets in mijn digitale agenda calendly.com/businessyoga.

Ik spreek en help je graag!

Humbly yours,

Sat Kirtan Kaur Khalsa

PS: blijf niet langer alleen in rondjes lopen, maak gebruik van de uitgestrekte hand, volg je intuïtie en neem die stap om contact op te nemen. Samen kunnen we zoveel meer bereiken dan alleen.